Skip to content

Kavos pupelės Pellini – Itališkoji legenda

Kavos pupelės Pellini

Greičiausiai kiekvienas geriantis kavą atpažintų kavos pupeles Pellini. Tai kava su stipriomis itališkomis tradicijomis: Caffè Pellini. Tai kava, dažnai laikoma Italijos simboliu, gimusi iš stiprių vietinių kavos gėrimo tradicijų ir pasklidusi plačiai pasaulyje. Kavos pupelės Pellini ruošiamos Caffè Pellini įmonėje, Veronos provincijoje, Italijoje.

Caffè Pellini istorija

Pellini buvo įkurta 1922 m. Veronos provincijoje, Pellini šeimos. Kavos namų istorija glaudžiai susijusi su kavos pasaulio raida, inovacijomis, tvirtai išlaikant vertybes ir šaknis itališkoje espreso tradicijoje, tačiau žvelgiant į ateitį.

Kaip ir daugelis tuo metu atsiradusių kavos namų, viskas prasidėjo nuo nedidelės kavinės, kur klientams buvo siūlomas tobulas puodelis itališkojo espresso. Tik 1960-aisiais kavos pupelės Pellini buvo pradėtos pardavinėti naudojimui namuose.

Kavos pupelės Pellini

Ilgas kelias buvo iki kol kavos namuose buvo atrastas ir standartizuotas Pellini Top mišinys, šiuo metu laikomas šių namų espresso standartu. Tai įvyko tik 1989-aisiais. Nuo 2005-ų kuriamos naujos gamyklos su aukšto lygio procesų automatizavimu, 2021-aisiais pristatomas naujas formatas – kompostuojamos Nespresso kapsulės.

Kavos pupelės Pellini

Kavos namų plėtrą ir kavos pupelių Pellini sėkmę neabejotinai lemia didelis atsidavimas amatui, ilgalaikis bendradarbiavimas su kavos augintojais ir profesionalus bei dėmesingas požiūris į kasdien gaminamą kavą.

Caffè Pellini įmonės plėtra

Pirmiausia Pellini buvo įkurta kaip paprasta kavos skrudinimo įmonė, gaminanti kavą keliems espreso barams. Tačiau bėgant metams ji augo ir tapo tarptautine kompanija, siūlančia kavą vis didesnei ir reiklesnei publikai.

Pellini kontroliuoja visą gamybos grandinę: darbas prasideda kavos plantacijose, atrenkant geriausias veisles, perkant geriausius derlius ir nuolat tikrinant kokybę. O baigiasi gamyklose Italijoje – skrudinimu, kuris kiekvienai mišinio rūšiai skiriasi, ir pakavimu.

Pellini kavos ekspertai vyksta į plantacijas, kuriose bendradarbiauja su augintojais atsirinkdami geriausias arabikos ir robustos kavas, kurios vėliau meistriškai apdorojamos ir sumaišomos, sukuriant „Caffè Pellini“ mišinius.

Kavos pupelės Pellini

Naujas gamybos centras, kur kavos pupelės Pellini susitinka naujausias technologijas

Visas procesas yra kruopščiai kontroliuojamas profesionalių operatorių, pasitelkiant specializuotas modernias gamybos technologijas, kad visa gamybos grandinė būtų saugi ir atitiktų kokybės standartus. Visi kavos gamybos procesai vyksta Veronoje, kur 2005-aisiais buvo atidarytas naujas 28 000 kvadratinių metrų kompleksas.

Kavos pupelės Pellini

Pellini buvo viena pirmųjų įmonių Italijoje, pristačiusi specialią kavos kokybės ir analizės sistemą, kurią vykdo profesionalių kavos degustuotojų komanda. Tai leidžia išanalizuoti visas juslines kavos savybes, kad būtų užtikrintas geriausios kokybės produktas. Svarbiausi veiksniai, į kuriuos atsižvelgiama vertinant kavos kokybę: skrudinimas, kartumas, intensyvumas, skonio turtingumas, rūgštingumas ir pusiausvyra.

Pellini kava yra kokybės ir didelės aistros sinonimas. Įmonė atrenka tik geriausius kavos derlius, taip pat rūpindamasi gerbia plantacijų darbuotojus. Produktas apdorojamas itin atsargiai, kad išryškėtų visos pasirinktų kavos pupelių savybės.

Kavos pupelės Pellini: itališko espresso tobulumas

Iš ilgametės Pellini šeimos aistros kavai turime jau ketvirtą kartą besidarbuojančių prie šio prekinio ženklo ir kuriančių itališko espresso standartą. Sukurti kavą unikaliam ir nepakartojamam espreso puodeliui nėra lengva. Bet Pellini tai pavyko.

Kuo išskirtinis Pellini espresso, galima suprasti iš pirmo žvilgsnio: lazdyno riešutų spalvos putelė su rausvais dryželiais, rodančiais 100% arabikos mišinį, puikiai atskleidžiantį savo skonines savybes skrudinant ir tinkamai paruošus.

Kompanijos tikslas – įkūnyti prekės ženklo istoriją, tradicijas ir patirtį, parodant espreso kaip ritualą, žymintį svarbiausius dienos momentus.

Kavos pupeles Pellini vertina ne tik kavos mėgėjai namuose, bet ir restoranai bei barai visoje Italijoje ir visame pasaulyje.

Kavos pupelės Pellini

Nuotraukos asociatyvinės © Freepik

Straipsniui naudoti šaltiniai:

https://www.espresso-international.com/pellini-coffee#history
https://news.italianfood.net/
https://www.pellinicaffe.com/it/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *